Vyzkoušejte klíčení semínek – bude vás bavit a výborně si pochutnáte!


Napadlo vás někdy, že byste mohli vykročit ze zajetých kolejí a vyzkoušet ve své kuchyni něco úplně nového? Třeba mladé výhonky rostlin?
Mladé klíčky rostlin jsou křupavé, šťavnaté, a především plné vitamínů! A nejen těch, ve výhoncích najdete také minerály, stopové prvky, enzymy, a jiné důležité látky pro zdraví. Takže když je budete jíst pravidelně, určitě to vašemu tělu prospěje.klíčící semena rýže.jpg
Navíc vám jistě přijdou vhod i ve vašem kuchařském umění. Můžete je rafinovaně využít při přípravě pomazánek, budou se vám hodit i jako přísada do polévek, stanou se nepostradatelnou součástí vaší obložené bagety anebo krásnou přílohou hlavních jídel. Zkrátka si je brzy zamilujete tak, že už si bez nich vaření nebudete umět představit. Prostě proto, že jsou velice chutné, mohou být sladké, kyselé i pikantní, a také mají zajímavé barvy. To všechno záleží https://www.sbazar.cz/divoky.andilek/detail/16302877-prodam-neveste-nepostradatelnou-vec-3hodpouzivany-prodam na tom, jaký konkrétní druh výhonků zvolíte.
A můžete si být jisti tím, že je opravdu z čeho vybírat!
Na výběr máte desítky semínek, která jsou ke klíčení ideální. Ať už sáhnete po slunečnici, sóji, chia semínkách, vojtěšce anebo roketě, jistě vám přijdou vhod. Každý druh výhonků vám nabízí něco jiného, něco nového, a vy tak máte stále co zkoušet. Nabízí se vám pestrá peleta chutí, ale také barev a velikostí.
Pokud jde o samotné pěstování výhonků, tak to je opravdu jednoduché.
Ke klíčení semínek nakliceno.cz nepotřebujete nic víc než samotná semínka, vhodnou nádobu, ve které budete klíčit, a samozřejmě jsou nezbytné i voda, teplo a v pozdější fázi i světlo.detail semenáče.jpg
A jaký je postup? Nejdříve semínka důkladně namočte tak, ať nabobtnají. Můžete je například nechat přes noc ponořená ve vodě. Poté vodu slijte a semena nadále udržujte vlhká – jak před tím, než vyklíčí, tak i poté, co vypustí první výhonky. To nebude dlouho trvat. Jakmile budou výhonky dostatečně veliké a nasadí první dva lístky, tak je ideální čas pro jejich sklizeň. Dobrou chuť!